Een mooie tuin begint aan de basis

Een mooi ontwerp is voor ons geen doel op zich. Het gaat om het creëren van een tuin met karakter en een sfeer die aansluit bij uw leefstijl.
Voor een eerste kennismaking komen wij graag vrijblijvend bij u langs in uw huidige tuin. We bekijken de ligging, de afmetingen en de mogelijkheden van de tuin. Door goed te luisteren naar uw wensen, eisen en ideeën en de sfeer te proeven krijgen we een beeld van waar úw tuin aan moet voldoen. Voor de een is dat misschien een bloemrijke romatische tuin, voor de ander is de ideale tuin sober en onderhoudsvrij.
Rekening houdend met deze wensen en in harmonie met uw budget doen we u een passend voorstel.
Na akkoord maken wij een (of meerdere) schetsontwerp(en) met de hoofdindeling van uw tuin waarin uw wensen en ideeën zijn verwerkt. Dit concept nemen we uitgebreid met u door en bespreken eventuele aanpassingen. Pas als uw gevoel goed is over dit concept werken we het uit tot een definitief ontwerp. Dit is een gedetailleerde weergave van uw tuin op schaal waarin alle onderdelen zijn uitgewerkt. Het dient als basis voor de uitvoering.
Om een goed beeld te krijgen van uw tuin, of van details, kunnen we een 3D-impressie maken. Hierin kunnen we met eenvoudige lijnen of zeer gedetailleerd een ruimtelijk beeld vervaardigen.
Alleen als u optimaal tevreden bent kunnen we overgaan tot de aanleg van uw tuin.

Beplantings- en onderhoudsplan
Onderdeel van het ontwerpproces is het maken van een doordacht en vakkundig beplantings- en onderhoudsplan. Hierin wordt rekening gehouden met de bodemkwaliteit en ligging van uw tuin. Verder worden aantallen, soorten, kleuren, bloeitijd en onderhoudseisen opgenomen en besproken tijdens de schetsfase.

Vijvers
Een goed ontworpen vijver is een aanwinst voor elke tuin. Vijvers en waterpartijen zijn er in veel variaties maar niet elke tuin leent zich voor elk soort vijver. Vandaar dat kennis van zaken een vereiste is. AgroTuinen is u graag van dienst voor een goed ontwerp of advies.

Sierbestrating
Bestrating is een belangrijk onderdeel van bijna elke tuin. Functioneel, modern, strak of landelijk, altijd zal het bijdragen aan de uitstraling van uw tuin. AgroTuinen werkt met hoogwaardig materiaal en kennis van zaken, garantie voor jarenlang genieten.

Verlichtingsontwerp
Tuinverlichting is sfeerbepalend en maakt uw tuin compleet. Pas dan kunt u ook in de avonduren optimaal genieten van uw tuin. Laat AgroTuinen u verassen met verassende voorstellen!

Beregeningsplan
Een beregeningsinstallatie voorziet de tuin van beregening op de juiste tijd. Ook wanneer u op vakantie bent gaat dit gewoon door! Deze systemen kunnen volledig op uw wensen worden afgestemd. AgroTuinen werkt hierin samen met gespecialiseerde bedrijven en adviseert uw graag.